Nieuws: The Fact Club tijdens de verkiezingenterug naar nieuws

stemmen

Goed nieuws! Op 22 augustus presenteren wij ons nieuwste fact report. Het fact report Verkiezingen geeft inzicht in de overheidsfinanciën, de verzorgingsstaat, de positie van Nederland in de wereld en de conjunctuurontwikkeling. Een noodzakelijk overzicht voor politici, journalisten én kiezers.  Met het fact report Verkiezingen willen we de komende campagne fact free politics bestrijden.

Waarom?!
Vanaf volgende week barst het verkiezingsspektakel weer los. Politici presenteren stuk voor stuk prachtige oplossingen en spindocters draaien overuren om de concurrentie in een kwaad daglicht te stellen. Maar de feiten dreigen ondergesneeuwd te raken. Hoe hoog is de staatsschuld nu eigenlijk? Geeft de overheid meer uit aan zorg dan tien jaar geleden? Wat verdienen we aan het buitenland? En steken we ons meer in de schulden sinds het uitbreken van de crisis? Op deze en vele andere vragen geeft het fact report Verkiezingen antwoord. Uiteraard worden alle feiten weer weergegeven met inzichtelijke infographics.

Fact checken
Onze inspanningen deze verkiezingen om fact free politics te bestrijden, stoppen niet bij de publicatie van het fact report. Vanaf 22 augustus factchecken we dagelijks uitspraken van politici en presenteren we de resultaten iedere ochtend op BNR Nieuwsradio. Deze factchecks, inclusief alle relevante achtergrondinformatie, worden ook iedere dag op thefactclub.nl gepubliceerd. Wilt u er zeker van zijn dat u tijdens de verkiezingen geen feit mist, meld u dan aan voor de speciale factcheck maillijst. Tot 12 september ontvangt u dan dagelijks een factcheck in uw mailbox. Meld u hier aan!

Met het fact report en de factcheck rubriek denken wij het debat in aanloop naar de verkiezingen structureel te verbeteren.  U kunt hier een bijdrage aan leveren door vanaf 22 augustus het fact report verder te verspreiden via facebook en twitter.

Meer nieuws & #feitoffabel