Nieuws: Regeerakkoord vs Verkiezingsprogramma’s: Buitenlandse Zakenterug naar nieuws

MinBuZa

Een nieuw regeerakkoord dus een nieuwe rubriek op TheFactClub.nl! De komende week leggen we dagelijks per ministerie vijf belangrijke maatregelen  uit het regeerakkoord naast de verkiezingsprogramma’s van de VVD en PvdA. Op deze manier wordt duidelijk waar de partijen hebben ingeleverd en wat ze hebben binnen gehaald.

Bij The Fact Club proberen we altijd zo objectief mogelijk te blijven. We hebben geprobeerd vijf belangrijke maatregelen te behandelen, maar zijn ons ervan bewust dat dit een subjectieve selectie is. Dit item heeft niet de illusie een volledig beeld te geven.

Vandaag is de Bezuidenhoutseweg 67 aan de beurt, we kijken naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de plannen komen er twee ministers op dit departement. Minister van Buitenlandse Zaken wordt Frans Timmermans (PvdA) en minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wordt Lilianne Ploumen (PvdA).


Bronnen
Regeerakkoord 2012
Verkiezingsprogramma VVD
Verkiezingsprogramma PvdA

Meer nieuws & #feitoffabel