Nieuws: Regeringsakkoord vs Verkiezingsprogramma: Defensieterug naar nieuws

plein4

Een nieuw regeerakkoord dus een nieuwe rubriek op TheFactClub.nl! De komende week leggen we dagelijks per ministerie een aantal belangrijke maatregelen  uit het regeerakkoord naast de verkiezingsprogramma’s van de VVD en PvdA. Op deze manier wordt duidelijk waar de partijen hebben ingeleverd en wat ze hebben binnen gehaald.

Bij The Fact Club proberen we altijd zo objectief mogelijk te blijven. We hebben geprobeerd vijf belangrijke maatregelen te behandelen, maar zijn ons ervan bewust dat dit een subjectieve selectie is. Dit item heeft niet de illusie een volledig beeld te geven.

Vandaag kijken we naar het ministerie van Defensie waar Jeanine Hennis-Plasschaert minister wordt. Over een aantal maatregelen uit het regeerakkoord staat niets in de verkiezingsprogramma’s van de VVD en PvdA, daarom hebben we ook gekeken naar de standpunten op de websites van de VVD en PvdA.

Bronnen
Regeerakkoord 2012
Verkiezingsprogramma VVD
VVD Standpunten: JSF
Verkiezingsprogramma PvdA
PvdA Standpunten: Afghanistan
PvdA Standpunten: JSF

Meer nieuws & #feitoffabel