Nieuws: #nieuws: Hoofdredacteuren in debat over feiten in journalistiekterug naar nieuws

rtl

RTL Nieuws organiseert dinsdagavond 29 januari een debat met de hoofdredacteuren Peter Vandermeersch (NRC), Philippe Remarque (de Volkskrant), Marcel Gelauff (NOS Journaal) en Harm Taselaar (RTL Nieuws) over de kerntaken van de journalistiek.

De vier hoofdredacteuren kruisen onder andere de degens over de vraag of geschreven en audiovisuele media het nieuws ‘opleuken’ en te weinig aandacht hebben voor feiten en journalistiek onderzoek. Het debat wordt geleid door Pieter Klein, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Het debat, dat plaats vindt bij RTL Nederland op het Mediapark in Hilversum, wordt ingeleid door schrijver en NRC-columnist Bas Heijne, die in een aantal recente columns de aanval opende op de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek.

Meer info

Meer nieuws & #feitoffabel