Nieuws: Vanaf vandaag is The Fact Club iedere vrijdagochtend te horen op BNR Nieuwsradioterug naar nieuws

bnr

Vanaf deze week factcheckt The Fact Club iedere vrijdag om 07.10 bij Humberto Tan in de uitzending weer uitspraken van politici. De afgelopen maanden richtte The Fact Club zich op het bieden van feitelijke context, maar het is nu weer tijd om echt te gaan factchecken.

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlig: “Ik ben erg blij met de verhuizing van The Fact Club van maandag naar vrijdag op BNR Nieuwsradio. Het nieuwe tijdstip op vrijdag biedt de mogelijkheid om uitspraken eerder die week eens goed uit te zoeken. Wat mij betreft is The Fact Club bezig met de basis van de journalistiek en daarom zitten ze prima op hun plek bij BNR Nieuwsradio.

Deze week werd een uitspraak van Nine Kooiman (SP) over comazuipen en een uitspraak van Pieter Omtzigt (CDA) over pensioenen gecontroleerd. De stelling van Pieter Omtzigt dat pensioenfondsen ‘tien jaar geleden voor 50% in Nederland zaten’ bleek overdreven. Lees en beluister hier het hele item.

Eerder kwamen bij BNR onder andere de volgende onderwerpen aan bod: scheefhuurders, EU-referenda, de Fyra, arbeidsgehandicapten, zorgkosten, het sociaal leenstelsel, topinkomens en kinderopvang. Alle items zijn terug te lezen en luisteren via http://thefactclub.nl/feit-of-fabel/

Meer nieuws & #feitoffabel