Over The Fact Club

De Publieke Zaak

De Publieke Zaak ontwikkelt, samen met diverse partners, concepten om maatschappelijke problemen aan te pakken. Bekende projecten zijn onder andere 21minuten.nl, De Slinger Jongeren, De Nationale Dialoog en de Burgerschapslezing.

In samenwerking met

Booreiland

Booreiland is een platform voor creatieve producties. De designers van Booreiland zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de vormgeving van de website van The Fact Club en de infographics in het fact report.

Tijmen Brommet

Tijmen Brommet ontwikkelt websites. Tijmen is verantwoordelijk voor de technische realisatie van de website en de interactieve modules.

Ondersteund door

SEO Economisch Onderzoek

SEO doet onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Onderzoekers van SEO adviseren over de analyses in het onderzoek.

Bureau Stedelijke Planning

Bureau Stedelijke Planning is een onderzoeks-, advies- en projectmanagementbureau op het gebied van stedelijke ontwikkeling, met expertise op het gebied van wonen, werken, winkelen, vrije tijd en maatschappelijke voorzieningen. Het bureau ondersteunt The Fact Club door het inzetten van adviseurs in de fact teams en het beschikbaar stellen van kennis en data.

Andersson Elffers Felix (AEF)

AEF is een organisatieadviesbureau met een jarenlange ervaring in overheidsorganisaties en bedrijfsleven. AEF ondersteunt The Fact Club door het inzetten van adviseurs in de fact teams.

De Publieke Zaak is eindverantwoordelijk voor de inhoud van deze website.

FAQ

Wie maken de fact reports?

Voor ieder fact report wordt een apart team samengesteld. Dit team bestaat uit enthousiaste thema-experts die graag eens de feiten op ‘hun’ thema op een rijtje willen. Waar nodig wordt dit team aangevuld met onderzoekers vanuit De Publieke Zaak. De makers van ieder fact report stellen zich op een aparte pagina voor. Lees meer over onze werkwijze.

Wat is de rol van de voorzitter?

Ieder fact team heeft een voorzitter. Dit is een iemand met veel expertise en een ruim netwerk binnen het thema van het fact report. Zijn of haar rol is tweeledig. De voorzitter stelt de onderzoekshypothese op aan de hand waarvan het feitenonderzoek wordt uitgevoerd, maar bemoeit zich vervolgens niet met onderzoek zelf. De voorzitter bepaalt dus niet wat er in het fact report komt te staan, maar zet op basis van zijn expertise wel een richting uit. Na publicatie van het fact report neem de voorzitter het voortouw in het publieke debat door middel van optredens in live-debatten, het schrijven van opinieartikelen etc. Op deze manier komen de feiten dus daadwerkelijk in het publieke debat terecht.

Ik zie een fout in een fact report, wat nu?

Alle fact reports worden zorgvuldig door meerdere mensen gecontroleerd, maar er kunnen natuurlijk altijd foutjes in sluipen. Bij ieder fact report staan de contactgegevens van de makers. Stuur hen een berichtje en we passen het zo snel mogelijk aan.

Helemaal fantastisch die Fact Club, ik wil meehelpen, kan dat?

Ja natuurlijk! Ten eerste door de het fact report zoveel mogelijk te verspreiden via de social media kanalen zoals twitter en facebook. Wil je inhoudelijk een bijdrage leveren, neem dan contact met ons op via info@thefactclub.nl!