Virale undercovervideo bewijst dat Pfizer bewust COVID muteert

Niet te checken

Op Twitter gaat een video rond waar een medewerker van Pfizer vertelt dat het bedrijf zou gaan experimenteren met virusmutaties. De video zou zijn gefilmd met een verborgen camera. De uitspraken van de medewerker zorgen voor onrust op het internet, omdat de video wordt gezien als bewijs dat Pfizer bewust COVID muteert.

De medewerker van Pfizer zegt dat het bedrijf nadenkt over het ‘zelf muteren’ van het coronavirus. De uitspraken in de video zijn vaag maar lijken te wijzen op de onderzoeksmethoden die Pfizer gebruikt. Er is momenteel geen bewijs voor deze beweringen. Dat geldt in het bijzonder voor interpretaties van het verhaal waarin Pfizer opzettelijk nieuwe virussen maakt om ze de wijde wereld in te sturen. Het is niet te concluderen of Pfizer bewust COVID muteert, hoewel Pfizer de geruchten ontkent.

De video is afkomstig van een controversieel mediabedrijf: Project Veritas. Project Veritas is opgericht door de rechtse activist en journalist James O’Keefe. De organisatie maakt vaker video’s met verborgen camera’s. Het mediabedrijf is ook betrokken in een onderzoek van de  Amerikaanse inlichtingendienst FBI naar het gestolen dagboek van Ashley Biden, dochter van de Amerikaanse president Joe Biden.

VRT