Amazon verkoopt kookboek over insecten van vrouw oprichter WEF

Onwaar

Op sociale media wordt door velen beweerd dat Amazon een insectenkookboek verkoopt dat geschreven is door Hilde Schwab, de echtgenote van WEF-oprichter Klaus Schwab. Recent besloot de Europese Commissie om nieuwe voedingsadditieven toe te staan. Deze zijn afgeleid van insecten. Dit besluit heeft gezorgd voor een flinke golf van misinformatie in het begin van 2023.

Online gebruikers zetten deze misleidende beweringen in om te doen alsof Brussel een slinks plan heeft. Namelijk, mensen insecten te laten eten. AFP heeft al verscheidene valse berichten omtrent dit onderwerp ontkracht. Het insectenkookboek heeft echter wel te koop gestaan op Amazon, blijkt uit internetarchieven. Maar toen tijdens onderzoek de échte schrijver gevonden was, een blogger, bleek het boek een parodie te zijn. Zo is het kookboek volgens hem geschreven met Chat-GPT en kostte het de blogger een middag om het te schrijven.

Het WEF zei in reactie tegen AFP: “Dit nepboek was bedoeld om het belangrijke werk dat het Forum doet op het gebied van ernstige mondiale uitdagingen in diskrediet te brengen.”

AFP